ЯК ПРАВИЛЬНО МИТИ ВОЛОССЯ?

Как правильно мыть голову

Вы коли-небудь чули висловлювання: «Небо прикрашають зірки, чоловіків – борода, а жінок – ВОЛОССЯ»?

Справді, якщо задуматися – про зовнішній вигляд жінки без перебільшення можна судити за станом її волосся.

Наше волосся і шкіра голови потребують постійного та ретельного догляду. Підшкірний жир, залишки стайлінгу, пил та інші забруднюючі речовини з навколишнього середовища мають властивість накопичуватися біля основи волосся і погіршувати його стан. Для того, щоб волосся не втрачало життєву силу і природну красу, його слід ПРАВИЛЬНО мити.

Чому ж так важливо знати, як правильно мити голову? Відповідь одна: ми робимо це майже щодня, і якщо не дотримуватись елементарних правил, можна нанести непоправну шкоду нашому волоссю. Багато з нас припускається серйозних помилок у процесі миття, які позбавляють волосся природного здорового блиску та краси.

Отже, кілька порад про те, як слід мити голову:

Порада 1. Ретельно розчешіть волосся

Перш ніж починати процедуру миття, ретельно розчешіть волосся, особливо якщо воно густе і довге. Розчісування покращує кровообіг у волосистій частині голови, а також допомагає видалити залишки засобів для стайлінгу, частину бруду та лупи. Крім того, волосся менше плутається, а, отже, – не так травмується.

Порада 2. Змочіть волосся як слід

Перед нанесенням шампуню волосся необхідно добре змочити водою, від коренів до кінчиків. Це допоможе створити захисний бар’єр для волосяного стрижня (вважається, що волога шкіра не пропускає всередину шкідливі речовини).

Порада 3. Намагайтеся правильно наносити шампунь 

Для того, щоб очистити волосся і шкіру голови, не обов’язково використовувати велику кількість шампуню. Як правило, достатньо однієї чайної ложки залежно від довжини і типу Вашого волосся. Фахівці не рекомендують наносити шампунь безпосередньо на голову. Краще спіньте в долонях необхідну кількість засобу, а потім масажними рухами втирайте його в шкіру голови.

орада 4. Обирайте правильну температуру води

Температура води, якою Ви миєте голову, має велике значення. Багато хто вважає, що гаряча вода – найбільш придатний варіант. Але ця думка помилкова, оскільки гаряча вода підвищує активність сальних залоз, через що волосся швидше стає жирним. До того ж під час розпарювання шкіри голови волосяні цибулини слабшають, що може призвести до втрати волосся. Голову слід мити теплою або трохи прохолодною водою. І що жирніше волосся, то прохолодніша має бути вода.

Порада 5. Ретельно обполіскуйте волосся

Обполіскувати волосся слід в кілька разів довше, ніж мити шампунем. Використовуйте для цього прохолодну, злегка підкислену воду. Прохолодна вода стимулює кровообіг шкіри голови, що, в свою чергу, надає волоссю здорового блиску та сприяє його росту. Обполіскуйте волосся ретельно, до легкого «скрипу» під пальцями. Якщо повністю не змити шампунь, волосся швидко потьмяніє і стане брудним.

Порада 6. Не тріть і не віджимайте вимите волосся

Не бажано терти вимите волосся, оскільки це призводить до його пошкодження. Достатньо злегка промокнути волосся махровим рушником. За бажання можна обернути голову рушником на 5-10 хвилин. Це позбавить Ваше волосся від надлишків вологи.

Порада 7. Використовуйте кондиціонер для волосся

Обов’язково застосовуйте кондиціонер як завершальний етап миття голови. Він захистить Ваше волосся від можливих негативних впливів у процесі укладання, пригладить лусочки кутикули, що відкрилися під час миття, і зробить Ваше волосся гладким та слухняним. 

На завершення варто відповісти на питання, що цікавлять багатьох:

1. Який шампунь обрати?

Перш за все, визначте тип Вашого волосся: нормальний, сухий, жирний або змішаний. Тільки після цього підберіть шампунь, який ідеально буде підходити для Вашого волосся. Неправильно підібраний засіб може нашкодити Вашому волоссю та шкірі голови, тому якщо маєте сумніви – зверніться до фахівця. Віддавайте перевагу органічним шампуням професійних марок.

2. Як часто можна і потрібно мити голову?

Останнім часом багато фахівців схиляються до думки, що частота миття волосся визначається індивідуально. Мити волосся слід в міру його забруднення. Але знову ж таки – все залежить від типу і довжини Вашого волосся, стану шкіри голови, Вашого способу життя та сфери діяльності.

Приділяйте своєму волоссю більше уваги, і тоді воно буде виглядати здоровим і гарним, а Ви будете заворожувати своїм виглядом оточуючих.

Наші рекомендації:

Інші записи блогу:

Nook Wonderful – реконструкція пошкодженого волосся
Лінійка Nook Wonderful - повноцінний комплексний відновлюючий догляд за проблемним, пошкодженим волоссям і шкірою голови
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Сухі шампуні. Що це і як вони працюють
Рівень pH в косметиці для волосся: чому нейтральний 5.5 не панацея?
Підбираємо шампуні, кондиціонери, маски та інші продукти відповідно до рівня рН, необхідного для конкретного типу волосся і стану шкіри голови.
Previa Natural Haircare антивіковий догляд за волоссям та шкірою голови з органічним білим трюфелем
Лінійка засобів Previa White Truffle c екстрактами органічного білого трюфеля призначена для інтенсивного оновлення волосся. Засоби, що входять до її складу заповнюють пошкоджені ділянки волосся, відновлюють і зміцнюють їх.
Previa VITIS VINIFERA: ефективний комплекс для запобігання випадінню волосся
З проблемою випадання волосся стикається кожна третя людина. Щоб процес не став незворотним, потрібно терміново вживати заходів. Професійний комплекс VITIS VINIFERA від італійської компанії Previa розроблений для боротьби з основними причинами втрати волосся.
pH Flower: 5 напрямків догляду за волоссям
Міланський бренд PH Laboratories знає про бажання дам насолоджуватися весною цілий рік і випустив серію унікальної косметики для волос pH Flower.
Puring: професійні засоби по догляду за волоссям та шкірою голови
Італійський бренд Puring розробив 7 різних напрямків професійної косметики для волосся. У складі засобів безліч натуральних компонентів, що робить їх неймовірно ефективними.
Contempora - італійська лінія по догляду за волоссям на основі натуральних олій
Contempora - це італійське якість і стиль, об'єднані для створення професійної, ультра-дієвої лінії по догляду та стайлінгу волосся. Родзинка серії - натуральне масло обліпихи.